(71)

Uhanalaiset

audioboek


Jos et lÀhde vapaaehtoisesti, sinut itsemurhataan.

Myllypuron pÀivystykseen raahautuu verinen ja sekava maahanmuuttajapoika. Toipuessaan sairaalassa hÀn paljastaa psykiatrille, ettÀ hÀntÀ on painostettu itsemurhaan.

Rikostutkija Karita Haapakorpi kohtaa liian monta sattumaa, mikÀ johtaa poikkeuksellisen rikostutkinnan avaamiseen. EpÀselviÀ kuolemantapauksia alkaa löytyÀ vuosien takaa. Tapahtumien edetessÀ Herttoniemen siirtolapuutarhan lempeÀ idylli sÀröilee, ja nuorista koostuva HylÀttyjen jengi nousee jatkuvasti esille. Kun media saa vihiÀ mitÀ etsitÀÀn ja julkaisee tietonsa kohuotsikoilla, ihmisten keskuudessa alkaa levitÀ hysteria.

Uhanalaiset on henkilövetoinen rikostarina, jonka iso teema kÀsittelee sitÀ, miten ihmiset toimivat sisÀisten ja ulkoisten uhkien jatkuvassa paineessa. Pelon ja rakkauden vastavoimat ottavat yhteen vÀlillÀ vÀkivaltaisesti, toisinaan tumman huumorin sÀvyttÀmÀnÀ.

Tommi Laiho (s. 1973) on helsinkilÀinen mainosalan luova johtaja ja kolumnisti. Uhanalaiset on hÀnen esikoiskirjansa. Kirjan kÀsikirjoitus palkittiin Rikos 2019 -jÀnnitysromaanikilpailussa. Se on optioitu myös televisiosarjaksi.


Verteller: Vera Kiiskinen
Duurtijd: