(5)

Utomjordingar i aulan

audioboek en e-book


Meja spinner runt i gruset sĂ„ smĂ„stenarna skvĂ€tter. I rymden vĂ€ger man faktiskt ingenting! Meja ska vara astronaut och styra rymdraketen. Utomjordingarna pĂ„ mĂ„nen mĂ„ste rĂ€ddas! Elsa kastar sura blickar pĂ„ Meja och det kĂ€nns konstigt. Äh, strunta i henne, sĂ€ger Mejas kompis Noor. Nu stĂ„r hela klassen spĂ€nt och vĂ€ntar. RidĂ„n gĂ„r upp vilken sekund som helst.

Sara Almroth Àr född 1981 i Motala, men bor nu i Söderköping tillsammans med sin man och bonusdotter. Till yrket Àr hon cytodiagnostiker och arbetar med diagnostik av cellprover.

Sara har alltid lĂ€st vĂ€ldigt mycket böcker, sĂ€rskilt deckare, men att sjĂ€lv skriva Ă€r ett intresse som kommit pĂ„ senare Ă„r. TvĂ„ andra stora intressen Ă€r sĂ„ng och trĂ€ning. Hon sjunger i tvĂ„ körer och hĂ„ller Ă€ven pĂ„ med solosĂ„ng. DĂ„ Sara har Spinal muskelatrofi typ 2 Ă€r det svĂ„rt att trĂ€na pĂ„ ”traditionellt sĂ€tt” utan det gĂ€ller att vara kreativ. Hon delar med sig av sina tips och idĂ©er pĂ„ sin blogg.

Utomjordingar i aulan Àr Saras debut, men den har definitivt gett mersmak och hon arbetar redan pÄ nya projekt. Hon vill med debuten belysa att man kan göra det mesta och vara med oavsett funktionsnedsÀttning. Det handlar inte om man kan göra det, utan hur.

Mikael Hammarlund Àr född 1989 i Landsbro utanför Vetlanda, men bor sedan 16 Ärs Älder i VÀxjö. Det som lockade honom dit var en gymnasieutbildning med film och tv-inriktning. PÄ utbildningen upptÀckte han snabbt att han lockades minst lika mycket av att arbeta med ljud som bild. Intresset för ljud har sedan bara vÀxt sig större med Ären.

Mikael Àr en kreativ och pÄhittig person. NÄgot som kommer vÀl till anvÀndning i rollen som ljudboksinlÀsare dÀr handling, karaktÀrer och illustrationer ska framföras i ljud istÀllet för text. Han har lÀst in ett flertal barnboksproduktioner för Funkibator förlag. I det arbetet visualiserar han ofta en barnskara framför sig under inspelningen, för att fÄ rÀtta kÀnslan och tilltalet.

Även pĂ„ fritiden frodas det stora ljudintresset och Mikael arbetar pĂ„ egna omfattande ljudboksprojekt.