(102)

Utpost

audioboek en e-book


Andra boken i Razorland-trilogin

»Gillar man böcker som Hungerspelen, Divergent osv., sÄ Àr det hÀr ett mÄste!« Betyg 9 av 10, Annas bokhörna

»En bladvÀndare!« School Library Journal

Ingenting Àr sig likt för SpadertvÄ. NÀr hon levde under jord betraktades hon som vuxen. Numera, i staden RÀddning pÄ Ovansidan, uppfattas hon som en ung problemtjej, och hon mÄste gÄ i skolan. Men SpadertvÄ passar inte in bland de andra tjejerna: Det enda hon kan Àr att slÄss.

Dessutom har hennes stridspartner TÄlig tagit avstÄnd frÄn henne. Hennes kÀnslor för honom har inte förÀndrats, men han verkar inte ens vilja komma i nÀrheten av henne lÀngre. Förvirrad och ensam letar hon efter ett sÀtt att komma bort frÄn staden.

Hon anmÀler sig som frivillig till de sommarpatruller som skyddar odlarna medan de arbetar pÄ fÀlten utanför stadsmuren. Det brukar vara ett rent rutinuppdrag, men situationen har förÀndrats pÄ Ovansidan. Missfostren hÄller pÄ att bli smartare. De spanar. VÀntar. Planerar. De tycks ha bestÀmt sig för att krossa RÀddning. Det krÀvs en orÀdd jÀgarinna som SpadertvÄ för att stoppa dem.

ANN AGUIRRE Àr en amerikansk ungdomsboksförfattare vars Razorland-trilogi har blivit en internationell storsÀljare. Utpost Àr den andra boken i trilogin. Ann Aguirre Àr bosatt i Mexiko.


Verteller: Kristina Leon
Duurtijd: