(260)

Vaeltavat vainajat: Mortui non silent II

audioboek en e-book


On maaliskuinen aamuyö vuonna 2010. Rikoskonstaapelit Minna Perkola ja Tommi Pohjalainen seisovat Tattarisuolla ja katselevat edessÀÀn seisovaa asuntovaunua. HyytÀvÀssÀ yössÀ satelee hiljalleen lunta, asuntoauton avonaisessa oviaukossa retkottaa verinen ruumis.

EnsimmÀinen vainajaan liittyvÀ mysteeri hÀmmentÀÀ poliiseja jo ennen kuin aamu ehtii valjeta: miten on mahdollista, ettÀ kymmenen vuotta sitten kuollut ihminen makaa nyt puukotettuna Tattarisuolla? Kuka loppujen lopuksi oli tÀmÀ erakon elÀmÀÀ viettÀnyt keski-ikÀinen mies?

Kun rikosylikonstaapeli Ville Karilan luotsaama murharyhmÀ alkaa oikeuslÀÀkÀri Viola Kaarion avulla selvittÀÀ suorasukaiselta ryöstömurhalta vaikuttavaa rikosta, paljastuu sen taustalta vÀhitellen vuosikymmenien takainen tragedia, joka herÀttÀÀ henkiin myös Karilan omat nuoruusmuistot.

Mortui non silent -sarjan toisessa osassa seurataan rikostutkinnan lisÀksi verkon kiristymistÀ sarjan ensimmÀisessÀ osassa esiintyneen vaarallisen auervaaran, Tapani Hellevirran ympÀrille. Onko paha vihdoin saamassa palkkansa ja auervaara kohtaamassa tekojensa seuraukset?