(198)

Vaiettu velka

audioboek


Kun kirjailija Karla Mantere kuulee Hauholla sijaitsevasta majoitusyritys Hellevin Hovista, hĂ€n pÀÀttÀÀ vetĂ€ytyĂ€ kesĂ€n ajaksi vuokramökin rauhaan viimeistelemÀÀn uutta kirjaansa. Samaan aikaan viereiseen Koivulinnaan majoittuu helsinkilĂ€isjohtaja Aarni Pajasalmi seurueineen. Pajasalmen uurteille vetĂ€ytyneet kasvot muistuttavat miestĂ€ itseÀÀn elĂ€mĂ€n rajallisuudesta – ja vuosikymmenien takaisesta laiminlyönnistĂ€, jonka hyvittĂ€minen nousee tĂ€rkeĂ€mmĂ€ksi kuin mikÀÀn muu.

Idyllinen maalaismiljöö muuttuu rikospaikaksi, kun mökkikylÀn varvikosta löytyy tajuton nainen. Tutkintaa johtaa entiseen tapaan rikosylikonstaapeli Pirkka Juutilainen. Vyyhti vaikuttaa harvinaisen sekavalta, sillÀ siihen liittyy myös aiemmin HelsingissÀ sattunut rikos. Onneksi Hauholle kesÀtöihin tullut oikeustieteen ylioppilas Ilona Haapio on jÀlleen kerran nokkeluudellaan suureksi avuksi poliisille.

"Vaiettu velka" on suositun Hauho-dekkarisarjan kolmas osa.

Hauho-sarjan juonirikkaat dekkarit kertovat rikosten ohella hÀmÀlÀisen kylÀyhteisön iloista ja suruista.

Hanne Dahl (Anne SyrjÀ) on kirjoittanut moniosaisen Hauholle sijoittuvan dekkarisarjan. Dahl on opiskellut Helsingin yliopistossa germaanista filologiaa, suomen kieltÀ, kotimaista kirjallisuutta ja sosiologiaa. Työuransa hÀn on tehnyt lÀÀketeollisuudessa.