(3)

Vaihdevuodet luonnollisesti

e-book


Vaihdevuodet ovat luonnollinen osa naisen elÀmÀÀ

Naisen elÀmÀ 45-65-vuotiaana on hormonitoiminnan muutosten aikaa. Se on elÀmÀnvaihe, jossa lasten saantiin tarkoitettu keho muuttaa toimintaansa perusteellisesti. NÀinÀ vuosina nainen saattaa kokea hiustenlÀhtöÀ, kuumia aaltoja ja unettomuutta. HÀnellÀ saattaa olla keskittymisvaikeuksia, virtsatietulehduksia, sydÀmentykytyksiÀ ja vielÀ finnejÀkin. HÀntÀ ehkÀ itkettÀÀ, kiukuttaa ja jatkuvasti vÀsyttÀÀ - ja limakalvotkin ovat kuivat eikÀ seksi kiinnosta.

Kaikki naiset eivÀt oireile, eivÀtkÀ kaikkien oireet ole vaikeita, mutta osalla naisista oireet heikentÀvÀt elÀmÀnlaatua, jopa tuntuvasti. Vaihdevuosien ajasta ei kuitenkaan ole pakko kÀrsiÀ. On paljonkin, mitÀ nainen voi itse tehdÀ hormonaalisen tasapainonsa eteen.

TÀssÀ kirjassa annetaan keinot oireiden vakavuuden arvioimiseen sekÀ työkalut niiden hoitamiseen. Valittavanasi on koko kirjo hormonikorvaushoidoista ja kirurgiasta homeopatiaan, ayurvedaan, kiinalaiseen parannustaitoon, eurooppalaiseen luontaisparannukseen sekÀ yrttiterapiaan.

Vaihdevuodet ovat mahdollisuuksien aikaa: voit rohkeasti olla itsenÀinen valinnoissasi - ja ennen kaikkea voit hyvÀllÀ omallatunnolla ottaa aikaa itseÀsi ja omaa hyvinvointiasi varten. Jokaisella naisella on oikeus ja vapaus valita itselleen sopivimmat keinot tavoitella hormonitasapainoa. Ole itseÀsi kohtaan lempeÀ ja valitse viisaasti!

Varpu Tavi on filosofian maisteri, yksi Suomen luetuimpia terveystietokirjailijoita sekÀ Uuden Suomen blogisti.