Onko olemassa vaihtoehtoisia faktoja?
Voiko jokin olla totta minulle mutta ei sinulle, vai onko totuus jotain objektiivista? Vaihtoehtoiset faktat esittÀÀ selkeÀsti, mitÀ tieto on ja mitÀ se ei ole ja tarkastelee monipuolisesti yhÀ lisÀÀntyvÀÀ fakta- ja tiedevastaisuutta.
InhimillistÀ tietoa leimaa, ettÀ se on sosiaalista. Suurin osa tiedoistamme on perÀisin muilta ihmisiltÀ. Siksi voimme kerryttÀÀ tietoa tavalla, johon mikÀÀn muu elÀin ei kykene, mutta samalla se tekee meistÀ alttiita keksityille uutisille, valheille ja propagandalle.
Miten voimme vahvistaa vastustuskykyÀmme valheellisia ja perusteettomia vÀitteitÀ vastaan? Ja kuinka oikaisemme jo tehtyjÀ virheitÀ? MikÀ on median rooli ja mitÀ koulut voivat tehdÀ? NÀmÀ kysymykset ovat merkittÀviÀ paitsi jokapÀivÀisen arkemme myös toimivan demokratian kannalta. Vastataksemme niihin tarvitsemme työkaluja, joita filosofia onneksi tarjoaa. Kirja sopii kaikille tiedon nykytilasta huolestuneille maailmankatsomuksesta riippumatta.
à sa Wikforss on Tukholman yliopiston teoreettisen filosofian professori ja Kuninkaallisen tiedeakatemian jÀsen. Vuonna 2019 hÀnet valittiin myös Ruotsin akatemian jÀseneksi, Sara Daniuksen seuraajaksi.