(82)

Vaimoni

audioboek


Lehtialalla menestyvÀ mies toivoo vaimonsa katoavan taivaan tuuliin. Kun toive yllÀttÀen toteutuu, seuraukset ovat arvaamattomat.

Mies on menestyvÀ journalisti, jonka elÀmÀssÀ sujuu kaikki muu paitsi avioliitto. Valtavan lihava vaimo on miehen elÀmÀn salattu hÀpeÀ. Avioliiton lyhyen onnen on katkaissut vammaisena syntynyt, varhain kuollut lapsi. Mies pakenee tragediaa uraelÀmÀÀn, vaimo hukuttaa surunsa syömiseen.

Vaikka suhde on kuollut, mies ei pysty irrottautumaan avioliitosta. HÀn elÀttelee haavetta, ettÀ vaimo vain yksinkertaisesti katoaisi, olisi poissa, kun mies tulee töistÀ kotiin. ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ haave toteutuu kirjaimellisesti. Mutta seuraukset ovat arvaamattomat. Vaimoni on miehen suulla kerrottu satiirinen tarina onnen tavoittelusta, elÀmÀn tosiasioista ja harhaluuloista.

Tuula-Liina Varis (s. 1942) on monipuolinen ja ansioitunut kirjailija ja toimittaja. Sujuva kerronta ja onnistunut sisÀisen puheen kuvaus ovat hÀnen kirjallisuutensa tyypillisiÀ elementtejÀ. HÀn pohtii elÀmisen arvoja ja ehtoja sekÀ valtaa ja rakkautta usein lÀheisen ihmissuhteen kautta, lukijan ennakkoasenteilla leikitellen.


Verteller: Lars Svedberg
Duurtijd: