(405)

Veikkauskratia

audioboek en e-book


"Suomalaisen yhteiskunnan tÀhÀn asti vakavin moraalinen haaksirikko" - Helsingin Sanomat.

Kirja kertoo suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisen vÀÀristymÀn tarinan, jossa 900 000 ihmistÀ lÀheiset mukaan lukien kÀrsii pelihaitoista.

Suomi muuttui tv-loton kotikatsomosta rahapelikoneiden tÀyttÀmÀksi minikasinoiden maaksi. Samalla valtionyhtiö Veikkauksesta tuli hyvien tekojen varjolla vÀhÀosaisilta peliongelmaisilta piiloveroa kerÀÀvÀ koneisto.

Maassa pelataan vÀkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa. Rahapeleihin suomalainen laittaa moninkertaisesti enemmÀn varoja kuin osakkeisiin ja rahastoihin.

Pelaajat hÀviÀvÀt toista miljardia euroa rahapeleihin ja niin kutsuttuun yhteiseen hyvÀÀn, mutta peliongelmien haittojen kustannuksia ei tunneta. KansainvÀlisiin tutkimuksiin perustuen summa voi olla jopa tuhat euroa vuodessa suomalaista veronmaksajaa kohden.

Kirja vetÀÀ yhteen Veikkauksen ympĂ€rillĂ€ kĂ€ytyĂ€ julkista keskustelua ja uutisointia. Ă„Ă€nessĂ€ ovat asiantuntijat ja muutosta haluavat kansalaiset: pankkiiri, poliitikko, tutkija, kansalaisaktivisti sekĂ€ rahapeliriippuvaisen Ă€iti.

MikÀ sai heidÀt reagoimaan ja miksi he kÀyttÀvÀt aikaansa tilanteen muuttamiseen? Onko toiminta pyyteetöntÀ vai vetÀÀkö taustalla naruja ulkomaisen peliyhtiön agentti?

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, jota kiinnostaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuus ja hyvÀn elÀmÀn perusteet. Viime kÀdessÀ kirja haastaa lukijansa miettimÀÀn nopeasti digitalisoituvan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perimmÀisiÀ arvoja. PyhittÀÀkö tarkoitus keinot?


Verteller: Sinikka Larsen
Duurtijd: