(1)

Venja - Pakten

audioboek en e-book


Venja bor med sin pappa i ett slott. Den enda vÀn hon har Àr barnflickan Ida, men hon gick ut ur slottsparken och in i den förbjudna skogen. Ingen har sett henne sedan dess. Och ingen pÄ slottet vill prata om Ida, det Àr som om hon aldrig funnits. Venja Àr fast besluten att ta reda pÄ vad som hÀnt Ida. I hemlighet börjar hon leta, och snart upptÀcker hon fler mysterier Àn hon hade kunnat förestÀlla sig. Som tur Àr fÄr hon hjÀlp frÄn ovÀntat hÄll.

Gry Kappel Jensen har skrivit mÄnga böcker för barn och unga. NÀr hon var ute pÄ författarbesök i skolor och pÄ bibliotek, mötte hon mÄnga unga som ville ha lÀttlÀsta och spÀnnande böcker om magi. Det var sÄ hon fick idén till Venja och alla Àventyr hon rÄkar ut för.

Andreas Erstling har gjort de mustiga illustrationerna i fyrfÀrg. Han har alltid velat teckna, och Ànda sedan han avslutade sina universitetsstudier i Köpenhamn har han arbetat som illustratör

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Böckerna Àr indelade i sex nivÄer. Serien om Venja ligger pÄ nivÄ 3 av 6.