(52)

Venttiili-Ville

audioboek en e-book


Kalle Isokallio upottaa satiirikon hampaansa rosvokapitalismiin

Valtteri 6 v. on tyytyvÀinen, kun on oma kaarnavene ja purossa kiviÀ. Mutta tehtailija-isoisÀlle ei pikku vesiratas puroleikkiin riitÀ. Sama tÀhÀn pÀtee kuin rehtiin yritystoimintaan: kunnolla on tehtÀvÀ.

Leskeksi jÀÀtyÀÀn Ville Laine ei oikein tiedÀ kelle puhua. Vaimolla oli hyvÀ testata aatoksensa. Onneksi on sentÀÀn Valtteri. Poika varmaan innostuu, jos rakennetaan vesiratas puroon. Insinöörin kÀsissÀ voi projekti kyllÀ vÀhÀn levitÀ... EnemmÀn pitÀisi johtajan innostua tehtaan asioista, ajattelee pÀÀluottamusmies Himanen. Villen vÀvy taas ajattelee, ettÀ rahalla pitÀisi tehdÀ rahaa. ItÀnaapurissa pohtii lukijan vanha ystÀvÀ, oligarkki Vasili Vissarov, omaa pikku pulmaansa: miten nostaa jaloilleen Àiti VenÀjÀ. SiinÀ tÀytyy tietÀÀ mitÀ tekee ja tehdÀ se kunnolla. Kertojana on nÀyttelijÀ Jukka Peltola.

Kalle Isokallio (s. 1948) on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1996 ja toteuttanut vapauttaan kirjoittamalla yhteiskunnallisen veijariromaanin vuosittain. Ajan, joka kirjoittamiselta jÀÀ, hĂ€n kĂ€yttÀÀ lorvailuun, ellei satu musisoimaan johtamansa Åttopojat-orkesterin kanssa.


Verteller: Jukka Peltola
Duurtijd: