(2)

Victoria

audioboek en e-book


Den lille, forÊldrelÞse Victorias kÊreste eje er en bog, hvori der gemmer sig et fotografi af hendes elskede mor. SÄ da hun hÞrer, at hun skal pÄ det frygtede bÞrnehjem, pakker hun bogen i en bylt og begiver sig ud i verden. Hendes vej fÞrer hende forbi Lavendelhuset, et yndigt lille dukkehjem, hvor de to ugifte frÞkener Agathe og Agnes bor. FrÞken Agnes er blid som dagen er lang og fatter straks medlidenhed med den rÞdhÄrede spilopmager. FrÞken Agathe er noget mere skrap, men heller ikke hun kan stÄ for Victorias charme, og sammen beslutter de sig for at give barnet det hjem, hun sÄ desperat trÊnger til.

Ved siden af Lavendelhuset bor en Êldre kaptajn med et godt hjerte. Hans fÞrste mÞde med Victoria lÞber ikke stille af sig, men ogsÄ han mÄ snarligt overgive sig. Victorias fotografi gemmer dog pÄ flere hemmeligheder, og da et vÊrdifuldt smykke forsvinder, mÄ Victoria og kaptajnen sammen opklare gÄden


Johanne Sofie Korch (1882-1950) debuterede som forfatter i 1927 med en novelle i Ugens Nyheder, og begyndte efterfĂžlgende at skrive bĂžger for unge kvinder. Hun fik sit folkelige gennembrud i 1936 med romanen ”Efter vinter kommer vĂ„r”, og efterfĂžlgende romaner som ”Den gamle gĂ„rd” (1937), ”Den rige enke” (1938) og ”NĂ„r isen brister” (1944) opnĂ„ede meget hĂžje salgstal. Hun er i dag mindre kendt end sin forfatterbror Morten Korch, men med sine realistiske kvindeskildringer og raffinerede psykologiske overvejelser overgik hun ham ofte som forfatter og i midten af 1940erne ogsĂ„ i salgstal. Johanne Korch blev i 1949 kĂ„ret som danske boghandleres yndlingsforfatter.


Verteller: Louise Davidsen
Duurtijd: