(0)

Vieraana ja muukalaisena

e-book


Miten saada muistonsa takaisin, kun on unohtanut kaiken?

Mies herÀÀ nuoren naisen vierestÀ tietÀmÀttÀ, missÀ on, miten on sinne joutunut, ja kuka edes on. Mieleen ei tule oma nimi, ei ammatti, ei edellisen pÀivÀn tapahtumat tai edes se, mistÀ lompakkoon on tuhansia dollareita kerÀÀntynyt. Kumma kyllÀ mies huomaa tietÀvÀnsÀ yhtÀ ja toista siitÀ, miten muistinmenetys toimii. Onko hÀn kenties lÀÀkÀri?

Miehen vierestÀ herÀnnyt nainen kertoo nimekseen Lucina, ja suhtautuu mieheen kuin he olisivat aivan rakastuneita. Miehen nimi on Lucinan mukaan John Harris, ja nainen kertoo heidÀn viettÀneen jo viikon onnellista elÀmÀÀ hotellissa New Yorkissa, minne he ovat saapuneet ihastelemaan kaupungin kevÀttÀ. Vaikka muistikuvat kaikesta aiemmin tapahtuneesta ovat enemmÀn kuin hÀmÀriÀ, pÀÀttÀÀ mies hyvÀksyÀ asian ja katsoa eteenpÀin. EhkÀ hÀn on John, ja ehkÀ hÀn on juuri siellÀ, missÀ pitÀÀkin. Mutta kun yhÀ useampi ihminen puhuttelee hÀntÀ Stefaniksi, alkaa mies pohtia, mikÀ on totta ja mikÀ valhetta. MistÀ muistinmenetys johtuu? Kuka hÀn oikeasti on, ja miksi se on tÀrkeÀÀ?

Nimimerkki Eeva Raidon takana on kirjailija Kari Nenonen (1949–2006). Nenonen on erityisen tunnettu fantasian ja scifin kirjoittajana, mutta uransa alkupuolella hĂ€n kirjoitti myös romanttisia tarinoita Kolmiokirjalle.