(11)

Vikingar

e-book


Vilka var vikingarna? Följ med pÄ en spÀnnande utgrÀvning av forntidens gravar, hus, bÄtar och offerplatser. Varje föremÄl som hittas blir en viktig pusselbit till bilden av vikingatiden nÀr arkeologen och illustratören Mats VÀnehem berÀttar. Med sin expertis och sina detaljerade, fantasieggande bilder mÄlar han upp en omfattande och bitvis ovÀntad bild av den mytomspunna vikingatiden.

Vildsinta krigare som reste över haven för att plundra kloster och byar? Den vanliga bilden av vikingar i filmens vÀrld kommer frÄn sagorna. Senare tiders arkeologiska kunskap visar upp en delvis annorlunda, men minst lika spÀnnande vÀrld.

I denna rikt illustrerade allĂ„ldersbok fĂ„r du lĂ€sa om allt frĂ„n vikingarnas vardag – hur de bodde, livnĂ€rde sig och vad de trodde pĂ„ – till plundringstĂ„g och Ă€ventyrliga upptĂ€ckts- och handelsresor. HĂ€r fĂ„r du trĂ€ffa ruser, varjager och vĂ€ringar, höra om gamla islĂ€ndska sagor, om asagudarna Oden, Tor och Freja och mycket mer. Du fĂ„r ocksĂ„ veta vad arkeologer gör och vilket detektivarbete det innebĂ€r att utforska gravar och rester av byggnader i jakt pĂ„ verktyg, vapen, smycken och andra föremĂ„l.

Vikingar publicerades första gÄngen 2015.