(209)

Vindarna viskar ditt namn

audioboek en e-book


Vanja lÀmnar bÄde sin hemort och sitt förflutna för den lockande tjÀnsten som reporter 30 mil söderut. Men nÀr allt det som lockat visar sig vara en irriterad och otrevlig arbetskamrat och en enformig miljö börjar hon tvivla pÄ om hon tagit rÀtt beslut. NÀr hon rÄkar pÄ en gammal artikel om en hÀndelse som ingen vill prata om börjar hon i hemlighet att undersöka det som hÀnt. Det som ingen vill kÀnnas vid. Allt för att förtrÀnga det som hon sjÀlv lÀmnat bakom sig.

Linas liv Àr perfekt. Hon har Jesper, Melker, ett heltidsjobb och ett fint hus. Men det Àr nÄgot som skaver nÀr smÄbarnslivet och vardagen gÄr som pÄ repeat. Hon inser att den gnista som Jesper en gÄng tÀnde lÄngsamt hÄller pÄ att slockna. Och nÀr nÄgon annan blÄser liv i hennes glöd vet hon inte om hon skall vÄga ta klivet ut i det okÀnda.

Lilly var en gÄng Àgare och grundare för lokaltidningen som alla pÄ orten ivrigt vÀntade pÄ. DÄ hade allt varit nytt och spÀnnande. Nutiden skrÀmmer henne. Nya bekantskaper ocksÄ. SÄ nÀr Vanja börjar stÀlla frÄgor drar hon sig instinktivt undan. Snart gör sig det förflutna pÄmint, och sanningarna som uppdagas förÀndrar allt.

Vindarna viskar ditt namn Àr en roman om det förflutna som gör allt för att komma ikapp, och sanningar som vÀgrar begravas.

Anne-Lie Högberg har berört mÄnga lÀsare med böckerna om Agnes. Nu kommer hon ut med sin första roman pÄ LB förlag, Vindarna viskar ditt namn. En roman inspirerad av en verklig hÀndelse som funnits med henne sedan tidigt 80-tal. NÀr hon inte skriver böcker jobbar hon som ekonomichef och tar hand om sin stora familj.


Verteller: Maria Lyckow
Duurtijd: