(0)

VIP

audioboek


Åsa förvĂ€ntar sig mer. Av hotellen hon bokar, restaurangerna hon googlar fram, av mĂ€nniskorna runt omkring sig. Av livet.

Thomas, hennes man sedan tio Ă„r, verkar vara ett under av tĂ„lamod. Tills han en dag fĂ„r nog. Deras relation förĂ€ndras för evigt – men inte Åsa.

Runt henne, i Brommas trygga villastad, har Jeanette, Cecilia, Maria och Kicki vÀxt upp. Sedan flera Ärtionden fyller de sina roller: Kicki vill dominera och bryr sig inte om vem hon sÄrar lÀngs vÀgen, Cecilia vill vara duktig och Maria Àr tyngd av trauman. Jeanette Àr klarsynt men ocksÄ allt för upptagen med att krÀkas sÄ fort hon Àtit nÄgot. Kvinnorna, nu medelÄlders, trÀffas för en fest som inte lÀmnar nÄgon av dem sig lik.

I VIP – tvĂ„ berĂ€ttelser om galenskap och en berĂ€ttelse om galen vĂ€nskap flĂ€tas fem kvinnors öden ihop i en berĂ€ttelse om vĂ€ninneskap, svek och hĂ€mnd: Vem glömmer egentligen en oförrĂ€tt? Och hur vĂ€ljer de att ta hĂ€mnd?

I VIP – tvĂ„ berĂ€ttelser om galenskap och en berĂ€ttelse om galen vĂ€nskap utforskar Cecilia HĂ€gglund Skog mĂ€nniskans mörka inre, hur livets gĂ„ng fĂ„r oss att omvĂ€rdera oss sjĂ€lva och att vissa av oss bara inte kan lĂ„ta bli att agera.