(5)

Voittoja ja tappioita

audioboek en e-book


Voittoja ja tappioita on Osmo Soininvaaran poliittinen muistelmateos. HÀnen uransa on edennyt niin sattuman kuin suunnitelmienkin ohjaamana montaa reittiÀ.

Yhteiskunnallisesti nÀkyvin niistÀ on vienyt 1960-luvun lopun nuorliberaaleista Helsinki-liikkeen ja KoijÀrven kautta yhdeksi vihreÀn liikkeen kantavista voimista ja VihreÀÀ liittoa perustamaan - ja kaikkeen, mitÀ siitÀ on hÀnen kohdallaan seurannut. Soininvaaran yhteiskunnalliselle ajattelulle perusvireen antanut tieteenala puolestaan on johtanut Helsingin yliopiston tilastotieteen laitokselta lopulta Aalto-yliopiston taloustieteen laitokselle. LisÀksi hÀn on ollut lukuisissa julkisissa luottamustoimissa muun muassa kansanedustajana, peruspalveluministerinÀ sekÀ pitkÀÀn Helsingin kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksessa ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajana.

Kun kyse on muistelmista, olennaista on tietenkin se, mitÀ elÀmÀstÀ on jÀÀnyt selkeimmin mieleen. Soininvaaran tapauksessa niitÀ asioita lukijan onneksi riittÀÀ - niin voittoja kuin tappioitakin, kirjoittajalle ominaisella lÀmpimÀllÀ (itse)ironialla kerrottuna.