(9)

Yhden puun tuho

audioboek en e-book


Esikoisromaani luontosuhteesta ja tuhovietistÀ

Romaani tarjoaa uusia mutta tunnistettavia kuvia ihmisistÀ, arkisista tottumuksistamme ja luontosuhteeseen liittyvÀstÀ hÀpeÀstÀ

Kun isÀ ottaa itseltÀÀn hengen, tytÀr ei ole yllÀttynyt. HÀn tunnistaa itsessÀÀn saman tuhovietin, jonka kanssa isÀ ikÀnsÀ kamppaili. Surutyö nivoutuu yhteen ympÀristöahdistuksen kanssa ja saa pÀÀhenkilön selvittÀmÀÀn, miksi toimimme omaa parastamme vastaan yksilöinÀ ja ihmiskuntana. Alkaa armoton itsetutkiskelun matka. Miksi puheet ja teot eivÀt kohtaa? Miksi arvot ja toiminta ovat ristiriidassa? MikÀ luontosuhteessamme on vialla?

Yhden puun tuho pureutuu ihmislajille ominaiseen tuhokÀytökseen ja etsii siitÀ ulospÀÀsyÀ Youtube-videoiden, maksullisten vihahuoneiden ja japanilaisen metsÀterapian avulla. YmpÀristön tilaa ja tulevaisuutta vasten peilautuvat niin Kardashianien tÀydelliset pihanurmet, lentomatkustamisen ristiriitaisuus, kulttuuriset vedenpaisumusmyytit kuin oman vanhemman itsemurhakin.

Yhden puun tuho yhdistÀÀ kiinnostavasti autofiktion ja lyyrisen esseen.

Katri Naukari (s.1984) on kirjoittaja, taiteilija ja tuottaja, jota kiinnostavat tavallisuudesta poikkeavat luontosuhteet. Naukari on opiskellut kirjoittamista KriittisessÀ korkeakoulussa, Oriveden opistossa ja Teatterikorkeakoulussa, ja hÀn on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi.


Verteller: Anni Kajos

Duurtijd: