(0)

Zoomantiker

audioboek


NÀr Minnea förlorar sina förÀldrar hamnar hon pÄ ett barnhem. Missnöjd med tillvaron rymmer hon och hamnar pÄ gatan. DÀr finner hon en skadad drake som hon döper till Liz. Tillsammans utvecklar de en magisk vÀnskap, och deras band blir starkare med tiden.

En dag upptÀcks de av en Zoomantiker, en magiker som delar Minneas kraft via sitt band till en familiar. Hon tas till Akademin i Lindres, en skola för Zoomantiker. HÀr lÀr hon sig bemÀstra sin magi och finner vÀnner bland bÄde elever och lÀrare, och hon kÀnner sig Àntligen hemma.

Att ha en drake som familiar gör att Minnea besitter en stor magisk kraft, men det vÀcker ocksÄ avundsjuka hos andra elever. Oroande hÀndelser börjar Àga rum pÄ skolan, och en farlig varelse hÀrjar i Lindres. Misstankarna riktas mot Minnea och Liz. Kan Minnea och hennes vÀnner avslöja sanningen innan varelsen blir alltför stark för att stoppa?

"Zoomantiker" Àr en berÀttelse om samhörighet, vÀnskap över ÄldersgrÀnser, villkorslös kÀrlek mellan mÀnniskor och djur och hur hÀndelser frÄn barndomen kan sÀtta spÄr för hela livet.


Verteller: Helena Edlund
Duurtijd: