Julkalendern Döden i julbonaden

Boekenseries • 24 boeken

”Hur länge har jag kvar att leva?” frågar änkan Stina Jansson sin läkare. Inte för att hon vill hinna med en sista jul - med julbak och julmat - livet och högtiden är ändå inte detsamma utan maken Claes. Nej, det enda som brådskar innan hon dör är att få klarhet i vad som egentligen hände när Claes dog ett år tidigare. Var det en fallolycka - eller var det någon som knuffade honom nedför trappan?

Men Stina klarar inte av att ta reda på sanningen själv, i synnerhet när polisen inte lyssnar och det inte finns en enda ledtråd. Till sin hjälp tar hon därför sin älskade syjunta, som över stickningar och korsstygn finns där för varandra i vått och torrt. Den alldeles för snälle bibliotekarien Gunvald, den slipade rektorn Sirpa och församlingspedagogen Philippa, som alla tre kämpar med sina hemligheter och livsbekymmer. När den sista julen med syjuntan sakta närmar sig kommer alltfler gömda hemligheter upp till ytan och när juldagsmorgon glimmar kommer inget att vara sig likt för vännerna i Gammelstad kyrkstad.

"Döden i julbonaden" är en mysig och spännande julkalender i 24 avsnitt.

Sofia Rutbäck Eriksson skrev 2021 den älskade deckarjulkalendern "Mordnatt råder, tyst det är i husen", den första av böckerna om Arvidsträsk. Hon har även skrivit bl a de pussliga humordeckarna om Herkules Persson och Katarinas eminenta detektivbyrå.