(0)

Af kongeblod - Bind 2

E-book


Neil Kingsblood har aldrig lagt synderligt mÊrke til racismen i det amerikanske samfund. Han bor med sin familie i et nabolag, der kun er for hvide mennesker, og pÄ den mÄde er det let at ignorere den uretfÊrdighed, der endnu florerer i USA i midten af 1900-tallet. Alt Êndrer sig imidlertid for den stilfÊrdige bankmand, da han opdager, at han nedstammer fra en afrikansk eventyrer, der arbejdede som pelsjÊger i de amerikanske grÊnselande for mange Är siden.

Udadtil ligner Neil enhver anden hvid amerikaner, men opdagelsen af sin Êgte baggrund fÄr ham til at se pÄ sig selv og det raceopdelte samfund, han lever i, pÄ en helt ny mÄde. Hvor hÞrer han egentligt til henne? I den trivielle bankverden befolket af hvide mÊnd eller pÄ barrikaderne med de sorte borgerrettighedsforkÊmpere? Da folk i hans omgangskreds fÄr nys om hans sande ophav, udvikler historien sig i en meget grim retning...

Sinclair Lewis (1885-1951) var en populÊr og berÞmt amerikansk forfatter, da han levede, men ogsÄ i dag er han populÊr. Han er isÊr kendt for sine satiriske og dystopiske beskrivelser af sociale institutioner og relationer.