(0)

Ajasta aikaan 2: Sielusta sieluun

E-book


Ajasta aikaan -trilogian toinen osa keskittyy kuvaamaan kahden eri ikÀisen naisen erilaisia mutta toisiinsa kietoutuvia elÀmÀnvaiheita.

Aune Kaskivuori syntyy HelsingissÀ vuonna 1923 ja elÀÀ nuoruutensa toisen maailmansodan myrskyissÀ. HÀn joutuu tekemÀÀn jo nuorena vaikeita valintoja ja kohtaa pahuuden silmÀstÀ silmÀÀn. HÀn kuljettaa sotalapsia Ruotsiin ja on mukana Lapin sodan kauhuissa. Sodan jÀlkeen Aune ei osaa muuta kuin kivettÀÀ itsensÀ, kunnes keski-ikÀ tuo mukanaan uudet tuulet. Onko silloin kuitenkin jo myöhÀistÀ?

Maarit Berner syntyy 1954 LÀnsi-Saksassa ja opiskelee Suomessa. HÀnestÀ tulee idealistinen radikaalivasemmistolainen, mutta muutto ItÀ-Berliiniin ja kohtaaminen Stasin kanssa avaa hÀnen silmÀnsÀ reaalisosialismin todellisuudelle.

Molempia naisia yhdistÀÀ vastavirtaan kauhominen ja ulkopuolisuuden tunne. PÀÀseekö siitÀ koskaan eroon, edes iÀn ja itsetuntemuksen karttuessa?

Ajasta aikaan -romaanitrilogia kattaa koko Suomen itsenÀisyyden ajan Kaskivuoren laajan suvun tarinan kautta. Lukijan vahvasti otteessaan pitÀvÀ sarja herÀttÀÀ samalla ajatuksia suomalaisen yhteiskunnan ja luonteen synnystÀ.

Janne Kuusi (s. 1954) on suomalainen kirjailija, kÀsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja. Kuusi on toiminut myös opettajana mm. Taideteollisessa korkeakoulussa, Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa.