(0)

Allehelgensaften (De Vises Sten #10)

audiobook


Harry har efterhÄnden boet pÄ Hogwarts i nogle mÄneder, og de forpligtende fÊllesskaber begynder at vise sig.

Vi har derfor valgt at lĂŠse dagens kapitel gennem temaet 'forpligtelse' for at finde ud af, til hvad og hvem Harry fĂžler sig forpligtet.

I kapitlet kommer vi bÄde med Harry pÄ kosten til hans allerfÞrste mÞde med Quidditch, vi er med til undervisningen i besvÊrgelser, og sÄ er det Allehelgensaften pÄ Hogwarts, der kulminerer i ren panik, da en skummel trold er lÞs pÄ slottet.

GĂžr jer klar til et kapitel, hvor grĂŠskar lyser op, og flagermusene basker i storsalen!

I denne episode kommer vi blandt andet omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvordan kan Harrys rolle pÄ Quidditch-banen vÊre et symbol pÄ hans rolle i bogserien generelt?

- Hvorfor er Percy den fĂždte Gryffindor-elev?

- Hvorfor tager Harry og Ron beslutningen om at fĂžlge efter en dĂždsensfarlig trold helt alene?

I Lumossegmentet har Marie undersÞgt, hvad der egentlig er forskellen pÄ Allehelgensaften og Halloween, og hun kommer med eksempler pÄ, hvorfor netop Halloween igen og igen viser sig at vÊre skelsÊttende i den magiske verden og i Harrys kamp mod Voldemort.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.