(0)

Att flyga

E-book


Drömmen om att flyga Ă€r kanske mĂ€nniskans Ă€ldsta. För Maria KĂŒchen började det nĂ€r hon som barn sĂ„g segelflygplanen ljudlöst glida över himlen pĂ„ Ållebergs flygcentrum utanför Falköping. Sedan dess har hon fascinerats - av de tekniska landvinningar som gör flyg möjligt, av den existentiella betydelse det har för mĂ€nniskan att lĂ€mna sin jordbundna tillvaro.

Att flyga tar med lĂ€saren upp i luften, in i cockpit pĂ„ Viggen och Airbus, utför klipporna med tygflygets fantaster. KĂŒchen lĂ„ter oss ana hur det kĂ€nns att dansa med vindarna i flygskĂ€rm och falla fritt frĂ„n tusentals meters höjd. Trots att hon tillbringat mycket tid i luften med entusiaster och piloter och studerat aerodynamik och fysikens lagar, behĂ„ller flygandet sin poetiska och mystiska kraft.

Maria KĂŒchen Ă€r poet och prosaist. Hon debuterade 1989 med diktsamlingen Hos ljusmĂ„laren. Hon skriver Ă€ven krönikor och litteraturkritik. Att flyga Ă€r hennes fjĂ€rde bok pĂ„ Natur & Kultur.

KĂŒchen Ă€r ingen romantiker som drömmer om att flyga som andra fantiserar om transcendens. Hon Ă€r en klartĂ€nkt essĂ€ist med sinne för hĂ€nförelse och poesin i exakta terminologier ... KĂŒchen redogör medryckande för teknologiska framsteg, vĂ€drets betydelse och miljöetiska frĂ„gestĂ€llningar. Men bokens hemliga behĂ„llning ligger i kĂ€nslan för luftfartens sociala och kulturella koordinater. Uppvuxen inte lĂ„ngt frĂ„n Ålleberg pĂ„ VĂ€stgötaslĂ€tten, som varit det svenska segelflygets hjĂ€rta sedan början av 40-talet, verkar hon ha tillbringat större delen av livet i misstĂ€nkt nĂ€rhet till flygflottiljer, ballongfĂ€lt och simulatorer ... Utan att överdriva sina egna upplevelser, eller stĂ€lla personliga affekter i centrum, lyckas KĂŒchen med konststycket att förena lidelse och saklighet, tanke och handling ... NĂ€r KĂŒchens bok Ă€r som mest lĂ€svĂ€rd, och det Ă€r den sĂ„ ofta att sidorna Ă„tminstone i undertecknads bok flaxar med otaliga Ă„sneöron, tar den lĂ€saren lika tryggt som skickligt till en plats som aldrig skulle nĂ„s pĂ„ egen hand.

Aris Fioretos, Dagens Nyheter

Den poetiska, mĂ„ngsidiga och produktiva Maria KĂŒchen gĂ„r till botten med sin livslĂ„nga fascination för flyget. VĂ„rt, hennes, allas. Det vi fruktar. Det vi lĂ€ngtar efter. Stridspiloternas solkade gloria, passagerarflygets transformering frĂ„n businesslyx till atmosfĂ€rfrĂ€tande lĂ„gprisfrakt. FrihetskĂ€nslan som fĂ„r segelflygare och hoppare att vĂ€nta i veckor pĂ„ rĂ€tt vĂ€der ... KĂŒchen och hennes bildade, filosoferande blick reser verkligen i vĂ€g och hoppar fallskĂ€rm, hĂ€nger med skĂ€rmflygare ... Och bokens högsta höjd nĂ„r den med sina essĂ€istiska passager.

Sven Olov Karlsson, Expressen

Maria KĂŒchens essĂ€ Att flyga tar sin avstamp i skĂ€rpunkten mellan vetenskap och mystik. Det Ă€r flygentusiastens nyfikna genomgĂ„ng av historia och nutid (och framtid), flygningen utifrĂ„n olika aspekter, och det Ă€r lĂ€rorikt och spĂ€nnande ... Det hĂ€r Ă€r pĂ„ mĂ„nga plan en vĂ€ldigt intressant bok. KĂŒchen Ă€r poet och kritiker, och tar med sig nĂ„got av poesins förmĂ„ga att se saker ur nya perspektiv. Det Ă€r ocksĂ„ kul nĂ€r hon nördar loss om skillnaden mellan aeronautiskt och aerodynamiskt flygande (ballongrespektive skĂ€rmflyg). Att flyga handlar mycket om fysik, om termik ... Det Ă€r gott om ahaupplevelser i den hĂ€r boken, som jag lĂ€ser med stigande fascination.

Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

En mĂ€rklig bok, mixad av teknikhistoria, luftströmmar, politiska betraktelser över en orĂ€ttvis vĂ€rld och en lyrisk besatthet av mĂ€nniskans vilja och förmĂ„ga att komma sig upp i luften, att flyga helt enkelt. Fascinerande detaljer runt motorer, molnformer, checklistor och termiska fenomen. GenomgĂ„ende ett vackert och starkt sprĂ„k, tydlig person. Inte alltid tĂ€nder metaforerna, Ă„tminstone inte för den som förblir sval inför sjĂ€lva lockelsen, Ă€ven om KĂŒchen Ă€r mer realist Ă€n svĂ€rmare ... Det kanske bĂ€sta betyget för hur fĂ€ngslande hennes prosa Ă€r att jag som lĂ€sare faktiskt förstod denna livslĂ„nga passion utan att en enda gĂ„ng kĂ€nna mig uttrĂ„kad, arrogant eller ens förströdd. Åtminstone i sin litterĂ€ra form Ă€r konsten att flyga en mycket vacker konst.

Jan-Olov Nyström, Norrbottens-Kuriren

PĂ„ nĂ„got sĂ€tt lyckas Maria KĂŒchen förena dominikanermunkarna i Toulouse med Airbusfabriken i samma stad- som om de egentligen sysslade med samma sak. Flygmaskinernas larm blir till bruset frĂ„n Ă€nglarnas vingar. Det handlar om stridsflygplan och flyktvĂ€gar, bombrĂ€der och simulatorer. Om mĂ€nniskans storhet och litenhet. KĂŒchen Ă€r diktaren och folkbildaren som aldrig suttit vid spakarna annat Ă€n i flygsimulatorn. I myten om Prometheus straffas guden för sin hybris; flygförmĂ„gan blir hans undergĂ„ng. Men Maria KĂŒchen kan allt om framkantsklaffar och luftbromsar. Och hon flyger!

Ulla StrÀngberg, SR Kultur

Jag tycker att den hÀr boken Àr riktigt, riktigt bra. Mycket kÀnsla i den. Rekommenderas, man lÀser den med stor glÀdje!

Björn Lundström, flygkapten hos SAS, ”bjornpilot” pĂ„ Instagram

Vackert sÄ man blir tÄrögd.

Thomas Brandt, segelflyglĂ€rare, Östa Sörmlands flygklubb

Den Àr helt klart vÀl vÀrd att lÀsa, bÄde av den om Àlskar flyg och av den som knappt vet hur ett flygplan ser ut.

Hans Osvalds, flygkapten hos Swiss International Airlines