(0)

Aurora i Holland

E-book


En dag kommer Auroras mor hjem fra arbejde og fortÊller, at hun har fÄet tilbudt nogle mÄneders arbejde ved domstolen i Haag. Hun vil rigtig gerne sige ja, men hun har ikke lyst til at vÊre vÊk fra familien sÄ lÊnge. Derfor foreslÄr Auroras far, at hun tager afsted og resten af familien slutter sig til hende over julen. Vejen til Holland bliver dramatisk og bilen gÄr i stÄ i Tyskland. Da far indser, at de ikke nÄr frem til juleaften, giver han besked til mor, der heldigvis har en plan. I Holland oplever Aurora en hel masse - det bliver nogle spÊndende mÄneder for den lille familie.

BÞgerne om Aurora handler om en lille familie i den fiktive by Tirilltoppen i Norge. Mens mor er karrierekvinde, gÄr far hjemme og passer bÞrnene, mens han arbejder pÄ sin doktorafhandling. Aurora og lillebroren Sokrates vokser op i et hjem fyldt af kÊrlighed og tolerance, men ogsÄ hverdagens problemer.

Da bÞgerne blev udgivet i 1960'ernes Norges skabte de stor furore og forargelse pÄ grund af de utraditionelle kÞnsroller Anne-Cath Vestly introducerede, og hun blev kritiseret for at skabe uro i den etablerede samfundsorden. I dag virker historien om Aurora og hendes familie langt mere genkendelig, og god underholdning for sÄvel de 6 til 10-Ärige som for deres forÊldre.

Anne-Cath Vestly (1920-2008) var en norsk skuespillerinde og bĂžrnebogsforfatter. Gennem sit liv skrev hun en rĂŠkke serier for bĂžrn, og hun er sĂŠrligt kendt for sin evne at formidle komplicerede emner i bĂžrnehĂžjde. Flere af hendes bĂžger er blevet filmatiseret og hun er oversat til mere end 16 sprog.