(9)

Ava ja oikukas trumpetti

E-book


Kuvakirja, jonka kirkas ÀÀni kantaa kaikenikÀisten korviin!

"Trumpetissa soivat kaikki maailman kielet: lumi ja hiekka, porkkanat ja pÀhkinÀt, korvapuustit ja kamelit, villapöksyt ja silkkitoukat."

Ava ei tunne ketÀÀn, eikÀ kukaan tunne Avaa. Kunnes erÀÀnÀ pÀivÀnÀ hÀn löytÀÀ vanhan trumpetin, jonka sisÀllÀ on viesti isoÀidiltÀ: "Kun puhallat trumpettiin, et ole enÀÀ koskaan yksin. Mutta ensin sinun on löydettÀvÀ joku joka kuuntelee." Ava kÀvelee pitkin katuja ja lampsii joutomailla, mutta kuulevia korvia ei niin vain löydykÀÀn. Ja sitten trumpetista katoaa ÀÀni... Anja Portin on kirjoittanut tarinaan myös pienen luikerokÀtisen pojan, joka lupaa puhdistaa Avan trumpetin. Ja niin trumpetti alkaa taas soida! Sen ÀÀni kiirii kaikkialle, aina kaupunginorkesterin johtajan korviin asti. Aino-Maija Metsolan akvarellikuvat humisevat kuin tuuli, hiljenevÀt kuin sankka lumipyry ja soivat kirkkaina kuin trumpetti, joka vihdoin viimein saa ÀÀneen: TRUUT, TRIIT, TRYYT!

Anja Portin on HelsingissÀ asuva kirjailija, joka on kirjoittanut romaanin, lastenkirjoja, esseistiikkaa ja toimittanut tietokirjoja. HÀnen lastenkirjoistaan on tehty myös nÀytelmÀsovituksia, vuonna 2017 ilmestyneestÀ erinomaisen vastaanoton saaneesta kirjasta Ava ja oikukas trumpetti kaksikin. Uteliaisuus maailmaa kohtaan sai Anjan nuorena opiskelemaan useita eri aloja, muun muassa kirjallisuustiedettÀ, oikeustiedettÀ, ympÀristönsuojelua ja kirjoittamista. Nykyisin hÀn työskentelee pÀÀasiassa kirjailijana. Lapsille kirjoittaessaan hÀn haluaa paitsi kertoa tarinoita myös herÀttÀÀ lapsen kiinnostuksen kielen ja sanojen eri sÀvyihin ja merkityksiin.Aino-Maija Metsola (s. 1983) on kuvittaja ja suunnittelija, jonka kÀsialaa ovat monet Marimekon suosituimmat kuosit ja astiat. Metsola on kuvittanut kotimaisia ja kansainvÀlisiÀ lastenkirjoja, muun muassa Tuulia Ahon TÀhtienlaskijan runoja (WSOY 2014).