(4)

Bhavana: Johdatus thaimaalaiseen meditaatioon

E-book


Pieni kirja thaimaalaisesta meditaatiosta, joka pelasti ihmishenkiÀ

Bhavana johdattaa harjaannuttamaan viisautta ja seesteisyyttÀ thaimaalaisen tradition avulla. Vuosituhansia vanhalla bhavana-meditaatiolla oli ratkaiseva rooli luolaan loukkoon jÀÀneen thaimaalaisten poikien jalkapallojoukkueen pelastumisessa kesÀllÀ 2018.

KesÀkuussa 2018 thaimaalainen poikien jalkapallojoukkue jÀi tulvivan veden vangiksi Tham Luangin luolaan nuoren valmentajansa kera. Poikien eloonjÀÀmismahdollisuudet nÀyttivÀt heikoilta: heillÀ ei ollut ruokaa, puhdasta vettÀ eikÀ valoa mukanaan, happi alkoi olla vÀhissÀ ja vesi luolassa jatkoi nousemistaan.

Kun brittisukeltajat kymmenen pÀivÀn kuluttua onnistuivat pÀÀsemÀÀn luolaan, siellÀ oli pimeÀÀ ja hiirenhiljaista. He löysivÀt pojat meditoimasta, kaikki terveinÀ ja rauhallisina. Pojat olivat harjoittaneet perinteistÀ thaimaalaista meditointimuotoa, bhavanaa. Sen katsotaan olleen ratkaiseva tekijÀ heidÀn pelastumisessaan.

Bhavana on viisauden ja seesteisyyden harjaannuttamista. Se on keino, jolla voimme kehittÀÀ sinnikkyyttÀ ja voimaa, joka kannattelee meitÀ tarpeen vaatiessa. TÀmÀ kirja avaa bhavana-meditaation vuosituhantiset opit ja harjoitteet, joihin kirjoittaja professori Leah Weiss on yhdistÀnyt uusinta tietoa neuro- ja kÀyttÀytymistieteistÀ.

Professori Leah Weiss opettaa tunnejohtamista Stanfordin yliopistossa. HĂ€n on myös johtava opettaja ja perustajajĂ€sen Stanford’s Compassion Cultivation Programissa, jonka on ideoinut dalai lama.