(0)

Bonusafsnit: Fantasyens fascinationskraft - den korte udgave (liveshow)

audiobook


Dette er liveversionen af vores optrÌden, og den varer cirka en time. Vil du gerne høre mere om Nordlysserien samt dykke ned i et forlÌnget Lumossegment om navnesymbolik med hovedvÌgt pü navne fra Harry Potter-serien, skal du høre den lange udgave af showet.

Den 23. oktober 2021 holdt vi vores allerførste liveshow i forbindelse med Magiske Dage i Odense. Her mütte vi dispensere podcastens sÌdvanlige 100 procent Harry Potter-fokus for i stedet at brede os lidt mere i en afdÌkning af, hvad der generelt fascinerer ved fantasygenren.

Vi udvalgte tre af hovedvÌrkerne inden for nutidig fantasy: Game of Thrones-serien, Nordlystrilogien (ogsü kendt som Det gyldne kompas-trilogien) og - selvfølgelig - Harry Potter-serien.

Gennem undersøgelse af genren og tematisk lÌsning af centrale vÌrker inden for den søgte vi at svare pü det store spørgsmül: Hvad er det ved fantasy, der fascinerer?

Vi kommer blandt andet omkring følgende spørgsmül:

- Hvad kendetegner fantasygenren, og hvor kommer den fra?

- Hvordan behandles temaer som forrĂŚderi, intuition og forholdet mellem skĂŚbne og det frie valg i hovedvĂŚrker inden for fantasylitteraturen?

- Hvad har store personligheder som Cercei Lannister, Albus Dumbledore og Lyra fra Det gyldne kompas til fĂŚlles?

Alohomora

Var du ogsü vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar pü endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trüdt ind pü Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÌrlÌst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med pü Facebook: Alohomora

Følg med pü Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŚre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÌt og arbejder som lÌsevejleder og gymnasielÌrer. Hun underviser i dansk og idrÌt. Hun bor i Odense, og hendes primÌre Hogwartskollegie er Gryffindor.