(0)

Dagligdagen

E-book


”Dagligdagen er viet til vedligeholdelser. Frem for alt andet er det dens opgave at holde livet i viderestrĂžmning, sĂ„ledes som det allerede har udformet sig, uden at nogen af de mange ting, som dertil medvirker, taber sin opnĂ„ede ydekraft. I de fleste tilfĂŠlde drejer det sig om en ganske stor kreds af livsvĂŠrdier. Legemet mĂ„ vedligeholdes ved fĂžde, beskyttelse og passende virksomhedsudfoldelse, en daglig pudsning mĂ„ holde udseendet i skik.”

Filosof Christian Lambek fortÊller i sin bog fra 1914 om de psykologiske processer, der holder et menneske i gang i lÞbet af en helt almindelig dag. Han fortÊller om det nÞdvendige i forudsigelighed, genkendelighed og tryghed ved tilvÊrelsens tilstand. Bogen giver et interessant indblik i datidens syn pÄ menneskelivet.

Christian Lambek (1870-1947) var en dansk filosof fra SÞnder Lem. Lambeks forfatterskab spÊnder fra de tidlige Ärs lyrik og litteraturkritik til de senere Ärs mere betydningsfulde vÊrker om psykologi og politisk filosofi. Efter en ÄrrÊkke som skolebestyrer kunne han dedikere sin tid udelukkende til forfatterskabet og Det Retsdemokratiske Selskab, der dannede grundlag for partiet Danmarks Retsforbund efter fÞrste verdenskrig. I alt udgav Lambek mere end 40 vÊrker pÄ dansk, engelsk og svensk.