(141)

Dalenglitter : en roman om hÄrt arbete

audiobook & e-book


"en Stockholmsskildring med rastlös nukÀnsla, situationskomisk tontrÀff och roliga dialoger. Alla som Àr förtjusta i rÄ arbetarklasshumor: LÀs!"

Aftonbladet

"Bendjelloul beskriver det enformiga arbetet med underskruvad humor och den lidelsefulla grundligheten hos en som möjligen Àr pÄ vÀg att förlora förstÄndet ... För detta, om ni inte hade förstÄtt det vid det hÀr laget, Àr inget annat Àn en bildningsroman. DÀrtill faktiskt en synnerligen charmig och kÀnslig sÄdan."

Dagens Nyheter

Hon har brÀnnmÀrken pÄ handlederna frÄn tiden vid fritösen. Men nu, nÀr hon flyttats upp till kassan, Àr allt lÀttare. Hon kan lÄta en sedel försvinna i fickan, hon kan spara till ett körkort. Kanske finns en vÀg bort frÄn hamburgarna. NÀr en ung polsk slÀkting plötsligt dör Àr hon tvungen att resa till hans begravning. I Polen möter hon en helt annan förort Àn sin egen, och allt tar en ovÀntad vÀndning.

I romanen Dalenglitter skriver Wanda Bendjelloul om en ung kvinnas uppvÀxt i Enskededalen i södra Stockholm. Det Àr en skarp och medryckande debutroman om hÄrt arbete och om vad klass och ursprung gör med oss.

"Trots de tunga Àmnena Àr Dalenglitter lÀttsam och underhÄllande lÀsning. SprÄket Àr smidigt, och historien rör sig snabbt framÄt, ofta tangerar den det absurda."

Göteborgs-Posten

en gedigen, viktig och lÀsvÀrd debut som jag önskar blir obligatorisk lÀsning i gymnasieklasser.

NSD

Ömsint och vass debut om förorten Expressen Den verklighetsnĂ€ra, detaljerade och bildrika samtidskĂ€nslan Ă€r vad jag faller för i Dalenglitter. Wanda Bendjelloul har en fin kĂ€nsla för nyanserna i klassmarkörer och för tonĂ„rsliv."

Svenska Dagbladet