(2)

De sidste fiskere : Fiskeriets storhed og fald

audiobook & e-book


En fascinerende rejse gennem et stykke dansk herhvervs- og kulturhistorie, indlĂŠst som lydbog af forfatteren selv.

De sidste fiskere er en dramatiseret dokumentarisk fortĂŠlling om fiskeriets udvikling pĂ„ den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirks erindringer beskrives fiskeriet fra dengang i 1920’erne, hvor Hans Kirk udgav sin gennembrudsroman Fiskerne, og op til nutidens kvotekonger.

Det er en fascinerende rejse gennem et stykke dansk kultur- og erhvervshistorie. Fra de hĂ„rde 1950’ere, hvor kutterne var lavet af trĂŠ og mĂŠndene af jern, op gennem de turbulente 1970’ere og ind i 1980’erne, hvor dansk fiskeri for alvor blev underlagt myndighedernes reguleringer og kvotesystemer. Og til i dag, hvor havfiskeriet herhjemme er en industri fordelt pĂ„ ganske fĂ„ hĂŠnder, hvoraf meget fĂ„ er danske.

Bogen er ogsÄ en menneskelig skildring om at leve pÄ og af havet, opleve voldsomme storme og 100-Ärs bÞlger, om FN-konferencen i Caracas, flodfiskeriet i Afrika og torskekrigen ved Island. Og om at vÊre i skudlinjen pÄ en protestsejlads mod England med den royale engelske flÄde som modstander.

Den fÞlger ogsÄ et af de mest vellykkede, kommercielle omskolingsprojekter af fiskere, sÞ- og redningstjenesten Esvagt, der blev stiftet af tidligere fiskere, og som den dag i dag beskÊftiger nogle af de bedste sÞfolk i nationen.

Bogen er blevet til i tÊt samarbejde med tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der, udover at vÊre morbror til forfatteren, ogsÄ er hovedkilde i bogen.


Narrator: Lars Bo Kirk
Duration: