(25)

Demi & Ace 1: Mun vika kerta

audiobook


Raikas kuusiosainen audiosarja siitÀ kuinka outoa rakkaus on.

MiltÀ romantiikan kyllÀstÀmÀ maailma nÀyttÀÀ aromanttisen ihmisen silmin kerrottuna? Ja mitÀ rakkaudesta jauhavat ihmiset oikeastaan tarkoittavat? Demi & Ace on ennakkoluuloton ja raikas kuuden tarinan digitaalinen sarja.

Parhaat ystÀvÀt Demi ja Ace ovat demi- ja aseksuaalisia, ja yhdessÀ he yrittÀvÀt ottaa selkoa ihmisten kummallisista romantiikkaan ja seksiin liittyvistÀ tavoista. Se vain on kaikkea muuta kuin helppoa, sillÀ muut kÀyttÀytyvÀt niin kummallisesti. Tunnistettavasti nykymaailmaa ja populaarikulttuuria peilaavissa tarinoissa riittÀÀ oivalluksen hetkiÀ paitsi omaa identiteettiÀÀn pohtiville, myös vaikkapa romanttisten komedioiden ystÀville. Kirjoittaja Laura Eklund Nhaga osoittaa teksteissÀ taitavasti kuinka suurta osaa romantiikka yhÀ vain nÀyttelee jopa 21. vuosisadan maailmassa. Kuusiosaisen sarjan aloittaa omalla, anteeksipyytelemÀttömÀllÀ tavallaan ystÀvyksistÀ toinen, menestymÀÀn tottunut veitsenterÀvÀ Ace, joka kertoo kasvamisesta aseksuaaliseen identiteettiin ja viimeisestÀ kerrasta, jolloin harrasti seksiÀ.

Laura Eklund Nhaga on aktivisti, spoken word -artisti, kÀsikirjoittaja ja nÀyttelijÀ. HÀn on saanut huomiota myös runoilija Amanda Gormanin suomentajana.