(56)

Den gode doktoren fra Warszawa

audiobook & e-book


Studentene Mischa og Zofia er forelsket og vil gjerne gifte seg. Men Äret er 1939, og Polen blir okkupert. De to fÞrsÞker Ä rÞmme, men blir tvunget tilbake til Warszawa, der de begynner Ä jobbe pÄ et barnehjem drevet av doktor Korczak. Under umenneskelige forhold kjemper doktoren for hvert enkelt barn, og gir hÄp i mÞrket for de etter hvert tusenvis av menneskene som lever innenfor gettoens murer.

Presset pÄ gettoen Þker, barnehjemmet trues, og doktor Korczak har mulighet til Ä redde seg selv, men nekter Ä forlate barna. Sammen mÄ de mÞte den store trusselen. Mischa og Zofia kommer bort fra hverandre, men gir ikke opp hÄpet om at de en gang skal fÄ se hverandre igjen.

Boka er basert pÄ den virkelige historien om Mischa og Zofia, og om legen, forfatteren og pedagogen Janusz Korczak, en glÞdende forkjemper for barns ukrenkelige verdi.


Narrator: Kai Remlov
Duration:

4.4

56 ratings

Lena

1/24/2023

Nydelig

Anonymous

1/3/2023

En vanskelig bok Ă„ ikke bli grepet av đŸ„ČGod oppleser og flott bok

Bj?rg-Hilde

12/13/2022

En sÄr og vakker skildrings bok om et av verdens forferdeligste kapitler . Den tilfÞrer noe nytt , selvom mye er beskrevet mange ganger flÞr. Man fÄr ta tett fÞlge med skjÞnne mennesker og virkelig store fantastiske personligjheter med varme , styrke og forbilledlige karaktertrekk . En oppbyggende bok