(0)

Den sicilianske opgave

E-book


Thorvald Lygums speciale er realistiske spĂŠndingsromaner, der er tĂŠt forbundne med international politik. I Hans JĂŒrgen Fritz-affĂŠren mĂ„tte den modvillige agent Lars Steensen navigere halvfjerdsernes koldkrigs-Tyskland, hvilket han ikke slap helt uskadt fra.

I Den sicilianske opgave er den rutinerede berider og tidligere elitesoldat tilbage. Femten Är Êldre, nu enkemand og stadig lige herligt knarvorn. Steensen er ikke en mand, der bryder sig om at fÄ at vide, hvad han skal tÊnke og gÞre, og da NATO beder ham hjÊlpe med at infiltrere mafiaen og bekÊmpe den internationale vÄbensmugling, griber han opgaven an pÄ sin helt egen mÄde. Dét kommer ikke til at gÄ stille af sig.

Kraftigt inspireret af Dick Francis’ evigt populĂŠre krimier i hestesportsverdenen skriver Lygum om helt specielle samfundsenklaver i den nyere europĂŠiske historie, hvor en luksuriĂžs tilvĂŠrelse absolut er en mulighed. Hvis man er villig til at betale prisen. Eller lade andre gĂžre det. Samfund, hvor hvidt og sort bliver grĂ„t, hvor regler og love blot er tomme ord, og hvor man i sidste ende kun stĂ„r til ansvar for sig selv.

Uddrag af bogen:

Den trykkende varme begyndte at gÞre mig slÞv, men pludselig fÞlte jeg mig lysvÄgen. HÄrene rejste sig i nakken, og adrenalinet sendte kuldegysninger ud i systemet. Jeg havde oplevet den slags advarsler fÞr, og da havde jeg overhÞrt dem. Jeg fÞlte mig ikke lÊngere alene, men det var for sent at reagere.

”Fermo li,” lþd en stemme.

Hvis der var noget, jeg ikke havde lyst til, var det at blive liggende stille. Stemmen var kommet fra et sted bag mig, og jeg blev liggende, men tillod mig at dreje hovedet.

Manden stod i Äbningen til den tredje af hulerne, og en svÊrkalibret revolver pegede pÄ mig. Han havde sikkert taget sig en lille middagslur, og havde jeg undersÞgt alle hulerne, ville jeg have fundet ham, mens han sov. Det ville have forandret situationen en hel del, men det var for sent nu.

Om forfatteren

THORVALD LYGUM er fĂždt i Skads i 1944. Han begyndte at arbejde som 14-Ă„rig og kom i hĂŠren i en alder af 17. Fem Ă„r senere gik han i beriderlĂŠre.

I 1981 flyttede han til Italien, hvor han, sidelĂžbende med arbejdet som berider, begyndte at skrive fiktion.