(0)

Den sorte prinsesse. Viberne

E-book


"Den sorte prinsesse" er historien om en konge og en dronning, der er ganske lykkelige. De har kun en eneste sorg: De kan ikke fÄ bÞrn. SÄ da en gammel kone mÞder op pÄ slottet og tilbyder dem, at de kan fÄ et barn om prÊcis et Är, bliver Êgteparret begejstrede. Der er dog den hage ved aftalen, at barnet, som dronningen vil fÞde, vil vÊre sort og ikke kunne tale, fÞr hun fylder 15 Är. Kongen og dronningens sorg er dog stÄ stor, at de accepterer aftalen. Koste hvad det vil ...

"Viberne" er eventyret om tre sĂžskende. De to af sĂžstrene er de kĂžnneste piger pĂ„ egnen – mĂ„ske i hele landet. Derfor kommer mĂŠnd valfartende fra nĂŠr og fjern for at bede om deres hĂ„nd. Men samtlige mĂŠnd bliver afvist. NĂ„r mĂŠndene ydmyget stĂžder pĂ„ den tredje sĂžster pĂ„ vej ud fra gĂ„rden og i mangel af bedre beder om hendes hĂ„nd, fĂ„r de ogsĂ„ alle svar: hun tĂžr ikke.

Men hvordan skal man nogensinde blive gift, hvis man hverken vil eller tĂžr?

Jesper Ewald (1893-1969) var en dansk forfatter og journalist. Han arbejdede som journalist pÄ KÞbenhavn, B.T., de Ferslewske Blade og Politiken, og skrev sommetider under sit pseudonym, Peberfuglen, som han ogsÄ anvendte, nÄr han skrev humoristiske radiostykker. Derudover virkede han som oversÊtter, forlagskonsulent og korrekturlÊser. Hans forfatterskab omfatter romaner, fortÊllinger, rejsebÞger, humoreske-samlinger og festskrifter.