(0)

Det forliste himmerige - bind 2

E-book


Teta Linek er en from kvinde, der lever sit liv gennem sin prÌstestuderende nevø, som hun kun er alt for villig til at forsyne med penge. Hun hüber sü at sige, at en prÌst i familien vil kunne sikre hende en plads i himmeriget. Men Tetas nevø er ikke, hvad han udgiver sig for at vÌre, og hans fromme tante støtter et prÌstestudie, der for lÌngst er forlist.

Den østrigske forfatter Franz Werfel er blevet sammenlignet med Thomas Mann og Stefan Zwieg, og "Det forliste himmerige" er blandt hans største mestervÌrker. En klassiker, hvis forfatter har formüet at tegne et sü spÌndende og kompliceret portrÌt af sin hovedperson, at lÌseren aldrig glemmer hende.

Franz Werfel (1890-1945) var en østrigsk forfatter, dramatiker og digter. Han udvandrede til USA ved nazisternes magtovertagelse og levede her frem til sin død i 1945. Franz Werfel begyndte allerede at skrive historier som 11-ürig og debuterede som büde digter og dramatiker i 1911. Efterfølgende udgav han en lang rÌkke romaner, essays, noveller og librettoer.

Franz Werfel er desuden blevet hĂŚdret med bĂĽde priser og legater, senest med en armensk pris, som blev ham tildelt posthumt i 2006.