(0)

Det lungesyge hus

E-book


FortÌlleren i Det lungesyge hus har iscenesat en damebladsvÌrdig tilvÌrelse. Hun har gennemrenoveret og indrettet en andelsvilla, der skulle udgøre en lys, üben og perfekt scene for sit og familiens liv. Men übne planløsninger og køkkenalrum kan ikke gøre noget ved de svigt og hemmeligheder, der gemmer sig bag tapetet, og med huset følger naboer, der ikke vil nøjes med at blande sig i, hvordan folk passer de fÌlles haver.

Hvorfor vil naboerne aldrig tale om fortiden?

Med et hensynsløst blik betragter fortÌlleren i Matilda Gyllenbergs debutroman sig selv og menneskene omkring sig. Hun balancerer pü grÌnsen mellem skarpsynethed og vanvid, isoleret i hjemmets og villaomrüdets trygge, men pütrÌngende rammer.

Hvem er denne mystiske Hild, der parkerede sin campingvogn midt i andelshaverne for 30 ür siden? I form af en glemt dagbog tager hun plads i hovedpersonens liv, og hendes historie bliver et ündehul for vores fortÌller, der forsvinder ind i fortÌllingen om Hild og hendes 7-ürige søn. Bid for bid für vi Hilds historie, der danner paralleller til hovedpersonens liv, og efterhünden bliver mere og mere skrÌmmende begivenheder afsløret.

Oversat af Maja Pedersen.