(0)

Det ukendte Amerika

audiobook & e-book


"Det er ikke ofte, man kommer til lande, hvor fortiden i den grad lever med i det tyvende Ă„rhundredes daglige tilvĂŠrelse, som det er tilfĂŠldet i disse seks republikker.

I Guatemala har den sÄ afgjort overvÊgten.

Derfor har bogen mĂ„ske en tendens til at vĂŠre halt – med det ene ben i vor tid og det andet i det sekstende Ă„rhundrede eller dybere nede i grĂžften."

Hakon Mielche tager os med til Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador og Guatemala. 1950‘erne er sĂ„ smĂ„t til ende, og alligevel er det, som om landene og deres befolkning holder fast i fortiden pĂ„ godt og ondt. Under sin rejse funderer Hakon Mielche over landenes historie og skĂŠbne og fortĂŠller om de mange spĂŠndende mennesker, han mĂžder pĂ„ sin fĂŠrd.

"Det ukendte Amerika" er skrevet i 1960‘erne og bruger til tider udtryk og vendinger, der kan virke stþdende i dag. Dette er ikke udtryk for forlagets holdning.

Hakon Mielche (1904-1979) var en dansk journalist, eventyrer og forfatter. Han er bedst kendt for sine mange spÊndende bÞger om sine eventyrlige rejser rundt i den store verden, som han med stort litterÊrt talent tryllebinder lÊseren med. Under besÊttelsen mÄtte Hakon Mielche meget modvilligt blive i Danmark pÄ grund af udrejseforbuddet. Den tid udnyttede han til at skrive en rÊkke biografier samt en enkelt selvbiografi. Hakon Mielche var medlem af Eventyrernes Klub, og hans bÞger er blevet oversat til over 10 sprog.