(5)

Dialogikirja

audiobook & e-book


Dialogin perusteos

Dialogi on ihmislajin selviytymistaito. Se perustuu kykyymme jakaa kokemuksia ympÀröivÀn maailman asioista, toisista ja omasta itsestÀmme. Puhumalla viestimme pÀivittÀiset ajatuksemme ja tuntemuksemme, ohjaamme arkisia toimiamme, opetamme lapsiamme, riitelemme ja sovimme.

Dialogikirja ankkuroituu Suomessa 30–40 viime vuoden aikana kehittyneeseen ja eri puolille maailmaa levinneeseen dialogiseen lĂ€hestymistapaan. Sen puitteissa on kehitetty erilaisia kĂ€ytĂ€ntöjĂ€ niin kasvatus-, sosiaali- ja hoitotyöhön kuin työyhteisöjen ja tiimien toimintaan ja organisaatioiden johtamiseen.

Teoksessa kÀsitellÀÀn dialogin teoriaa ja kuvataan kÀytÀnnönlÀheisesti dialogisten keskustelujen ohjaamista sekÀ ohjaajan roolia vastuullisen vallankÀytön ja ryhmÀnohjaustaitojen nÀkökulmasta.

Kai Alhanen on DialogiAkatemian johtaja ja politiikan filosofian tutkija. HÀn on Suomen johtavia dialogin asiantuntijoita ja arvostettu kouluttaja myös eri puolilla maailmaa. Alhaselta on aikaisemmin julkaistu kirjoja Michel Foucault'n ja John Deweyn filosofiasta sekÀ teos Dialogi demokratiassa (2016). HÀn on toiminut ErÀtauko-mallin kehittÀjÀnÀ ja ollut kÀynnistÀmÀssÀ Suomen valtionhallinnon kanssa toteutettavaa Kansallisen dialogin mallia.


Narrator: Unto Nuora
Duration: