(0)

Dolda i det fullt synliga

E-book


»En av Afrikas frÀmsta samtida författare.« | SALMAN RUSHDIE

»En av kontinentens verkliga uttolkare.« | NADINE GORDIMER

»De senaste 25 Ärens viktigaste afrikanska författare.« | THE NEW YORK REVIEW OF BOOKS

FN-anstÀllde Aar mördas i en terroristattack i Mogadishu. Hans halvsyster Bella lÀmnar livet som framgÄngsrik modefotograf i Rom bakom sig och flyttar till Nairobi, för att ta hand om sina tonÄriga brorsbarn. Den frÄnskilda hustrun till Aar, barnens sedan lÀnge försvunna mor, Äterupptar samtidigt kontakten och krÀver vÄrdnaden om barnen. Och hon Àr inte precis som mödrar förvÀntas vara.

Den somaliske författaren Nuruddin Farah har efter mÄngÄrig exil i Europa, Asien och Afrika en erfarenhet som fÄ författare i vÀrlden av vÄr tids kÀnsligaste politiska Àmnen. SÄ förmÄr han ocksÄ med sin bÄde poetiska och sakliga prosa levandegöra de stora universella temana sÄsom de uppenbarar sig i vardagen, Dolda i det fullt synliga.

Denna roman kom ut i original 2014 och presenteras hÀr för första gÄngen pÄ svenska, i översÀttning av Jan Ristarp.

NURUDDIN FARAH, född 1945 i Baidoa, Ă€r en somalisk romanförfattare, novellist, dramatiker och översĂ€ttare. Sedan lĂ€nge rĂ€knas han till de mest betydande afrikanska författarna och Ă€r översatt till ett tjugotal sprĂ„k. Återkommande teman i hans böcker Ă€r kvinnors frigörelse i Somalia och politisk korruption i det postkoloniala Afrika.

»Det finns ett driv i berÀttandet och nÀstan omÀrkligt flikar författaren in smÄ intressanta glimtar om tillvaron i den somaliska diasporan.« | BTJ

»Vad som varit sÄ extraordinÀrt med Farahs fiktiva vÀrld Àr den centrala platsen han gett kvinnor. Farah Àr en av kontinentens ledande feminister.« WASHINGTON POST