(0)

Edderkoppen

E-book


GĂŠrdet er fuldt af fine buske, og om forĂ„ret og sommeren vokser ogsĂ„ planter som skvalderkĂ„l og vild persille flot og grĂžnt. Ukrudtet hĂžrer ikke efter, nĂ„r buskene fortĂŠller om efterĂ„ret, hvor de vil forblive, men ukrudtet vil visne og dĂž, til der slet ikke er noget spor efter dem. Musen vil ikke bygge rede i ukrudtet, nĂ„r hun nu ved, at det alligevel snart forsvinder. Men sĂ„ kommer edderkoppen spankulerende, og den skal ikke bygge hverken en muse- eller en fuglerede ud af det let forgĂŠngelige ukrudt – den har sit eget byggemateriale med, og det er noget, som ukrudtet aldrig fĂžr har set!

I Carl Ewalds eventyr mÞder vi den danske natur, dens dyr og planter pÄ en ganske eventyrlig mÄde. SmÄ som store vil nyde disse finurlige fortÊllinger, hvor dyrene fÄr stemme, taler med trÊerne og klukker med vandlÞbene.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er ogsÄ kendt for sin oversÊttelse af brÞdrene Grimms eventyr.