(75)

En lyckligare tid

E-book


NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2023

"BÀsta roman 2022! Vilken fantastisk berÀttelse! ... En lÀsupplevelse lÄngt utöver det vanliga."

Expressen

"En fantastisk debutroman. ... Jag tycker om att vara med familjen Sorenson, jag har sÄ kul."

Go'kvÀll, SvT

En lyckligare tid Àr en kritikerhyllad debut av ett litterÀrt stjÀrnskott, ett drabbande familjedrama som spÀnner över 40 Är och handlar om livet, kÀrleken, familjeband och systerskap.

Marilyn och David Sorenson har varit oskiljaktiga sedan de förĂ€lskade sig i varandra pĂ„ 1970-talet. Även om livet har utsatt dem för prövningar har deras kĂ€rlek alltid varit solen som allting annat kretsar kring. En kĂ€rlek sĂ„ stark att deras barn ofta kĂ€nt sig utestĂ€ngda. Nu Ă€r det 2016 och deras fyra vuxna döttrar brottas alla med olika problem och tvivlar pĂ„ att de nĂ„gonsin kommer att fĂ„ en relation som Ă€r lika stark som deras förĂ€ldrars. De kĂ€mpar med sĂ„riga relationer, alkohol, drömmen om det perfekta livet och hemligheter som hotar att hinna upp dem.

"Boken har sex och kÀrlek, hemligheter och lögner, och framför allt har den ett vÀldigt vackert sprÄk. Det Àr en lÀsupplevelse deluxe."

Aftonbladet

"I Claire Lombardos alldeles underbara debutroman En lyckligare tid fÄr vi följa Àkta makarna Marilyn och David Sorenson frÄn den första trÀffen och fyrtio Är framÄt i tiden ... Lombardo skriver klarsynt och mycket underhÄllande om komplexa kÀnslor inom en familj."

Femina, betyg 5

"En lyckligare tid Àr Claire Lombardos debutroman och vilken debut det Àr! Boken spÀnner över fyra decennier

av familjen Sorensons liv i Oak Park, Chicago, och Àr ett kalejdoskop av stora och smÄ hÀndelser dÀr

huvudhistorien strÀcker sig över ett Ärs tid sammanvÀvt med talrika tillbakablickar. ... Lombardo tecknar

pÄ ett imponerande sÀtt hur komplicerat, oordnat och orÀttvist livet kan upplevas samtidigt som det Àr fyllt med

kÀrlek och lojalitet."

BTJ, betyg 4

”Som ett kĂ€rleksbarn till Jonathan Franzen och Anne Tyler ... en enastĂ„ende debut, driven och mycket underhĂ„llande”

Observer

”En berörande, uppslukande, ofta vĂ€ldigt rolig studie av familj och systerskap. ”

Sunday Times

”Lika bra som TillrĂ€ttalĂ€gganden av Jonathan Franzen och Goon Squad av Jennifer Egan; det Ă€r nĂ€stan omöjligt att tro att det Ă€r en debutroman. En lyckligare tid Ă€r en mĂ€sterlig roman. ”

Telegraph

"En rik och fullstĂ€ndigt uppslukande familjesaga.”

The New York Times Book Review

”Jag tycker hemskt mycket om denna roman, en av de bĂ€sta jag nĂ„gonsin har lĂ€st. Det Ă€r en oerhört imponerande debut med en intressant uppbyggnad som skapar ett sug att stĂ€ndigt lĂ€sa vidare. Boken Ă€r tankevĂ€ckande, kĂ€rleksfull, varm, sorglig och tidvis frustrerande. Jag vill skrika ut till alla jag kĂ€nner att de ska lĂ€sa den!”

Johanna Lundin, boktipsare i Go'kvÀll

"Åh, denna fantastiska bok! ... Jag Ă€slkar hur det Ă€r komplexa personer som beskrivs och som man Ă€ndrar uppfattning om under lĂ€sningen. Det Ă€r svĂ„rt att slĂ€ppa taget om dem nĂ€r boken Ă€r lĂ€st. De har kommit sĂ„ nĂ€ra. Det Ă€r en utmĂ€rkt bom att bokcirkla om, eftersom det finns Ă„ mycket att lyfta och prata om."

Bokbloggen Boktokig

"Den hÀr boken Àr en imponerande debut, ett riktigt familjeepos som spÀnner över 40 Är. ... Det Àr stor glÀdje och djupaste sorg och dÀremellan syskonbrÄk, livspussel, vÀnskap och kÀrlek."

Malins bokblogg

"En spÀnnande och helt underbar bok. En sÄdan dÀr bok som gÀrna fÄr ta tid dÄ man inte vill att den ska ta slut."

Lollos bokhörna