(0)

Er vi alle forbrydere? Historien om kriminalitet og straf i Danmark

E-book


Ethvert samfund, der er baseret pü love og regler, vil have borgere, der ikke formür eller ikke ønsker at følge dem. Forbryder man sig imod samfundets love, er man per definition en forbryder. Men kan enhver blive forbryder, hvis omstÌndighederne er til det?

Südan spørger Johnny Thiedecke i bogen her, mens han fortÌller om kriminalitetens udvikling i danmarkshistorien. Bogen handler ogsü om, hvordan samfundets syn pü forbrydere har Ìndret sig med tiden, og om hvordan man har behandlet forbrydere for at forhindre dem i at forbryde sig mod samfundet igen. I bogen spekulerer forfatteren desuden i, hvordan synet pü kriminalitet og behandlingen af forbrydere vil Ìndre sig i fremtiden.

Bogen ”Er vi alle forbrydere?” udkom første gang i 1996.

Johnny Thiedecke (f. 1946) er dansk forfatter og lektor i historie. Han har udgivet en lang rÌkke undervisningsbøger til fagene historie, religion, samfundsfag og oldtidskundskab i gymnasiet. Thiedeckes viden spÌnder bredt, og hans mange bøger omhandler alt fra hekseforfølgelser og historiske sygdomme til hellig krig og oplysningstiden.