(23)

Eurooppalaiset unet

audiobook & e-book


Finlandia-ehdokas 2016!

Episodiromaani ihmisistÀ lÀhihistorian melskeissÀ.

Puolalainen rekkakuski Toma noukkii kyytiinsÀ nuoren liftarin, Johanneksen, jonka kanssa hÀn kokee maantiellÀ unohtumattoman nÀyn. Vuosia myöhemmin Johannes makaa sairasvuoteella ja saa ihmeellisen kyvyn nÀhdÀ minne ikinÀ haluaa. Unkarilainen Viktor matkustaa Berliiniin puoluekokoukseen ja tapaa siellÀ nuoren hollantilaisen Elinen. Samaan aikaan Kosovon Gornje Obrinjessa on tapahtumassa jotain peruuttamatonta. EntÀ jos Viktor voisi vaikuttaa kosovolaisen kylÀn kohtaloon?

Emma Puikkosen romaanissa leikitÀÀn ajatuksella siitÀ, ettÀ jokin menisi toisin ja muuttaisi tapahtumien kulkua. LÀhimenneisyyden kÀÀnteet ja tavallisten ihmisten arki risteÀvÀt toisiaan. Jokaiseen kohtaukseen sisÀltyy jotain yllÀttÀvÀÀ, odottamatonta, mikÀ saa todellisuuden nÀyttÀmÀÀn hetken toiselta.

Emma Puikkonen (s. 1974) on kirjoittanut neljÀ romaania, työskennellyt teatterialalla ja Varsinais-Suomen lÀÀnintaiteilijana. EdellisessÀ romaanissaan Matkamusiikkia (2013) hÀn kuvaa vapauttavaa automatkaa lÀpi kesÀisen Suomen. Myös Eurooppalaisissa unissa kuljetaan, kohdataan joku ja kadotetaan.


Narrator: Jukka PitkÀnen
Duration: