(0)

Europa og flugten til Amerika

E-book


I 1800-tallet forlod over 52 millioner mennesker det gamle Europa for at tage den farlige og lange rejse til USA. Livet i Europa var blevet sü barskt for de fattige mennesker, at mange af dem valgte at skrabe de sidste sparepenge sammen og prøve lykken i Amerika.

Sven Skovmands bog fortÌller om de vilkür, udvandrerne flygtede fra. Han fortÌller om de uretfÌrdige forhold for de bønder, der sled pü godsejernes marker uden selv at fü noget af overskuddet. Mange blev gjort arbejdsløse, da der i løbet af 1800-tallet blev opfundet mange forskellige landbrugsmaskiner, som kunne gøre arbejdet meget hurtigere end ved hündkraft. Skovmand beskriver ogsü det hürde liv i de overfyldte og usunde byer, arbejdet pü fabrikker, hungersnød, nür høsten slog fejl, og social uretfÌrdighed, som virkede umulig at sÌtte sig op imod.

Bogen udkom første gang i 1976.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlÌgger og politiker. Han var i mange ür aktiv i Det Radikale Venstre og reprÌsenterede endvidere FolkebevÌgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rÌkke bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.