(0)

F

audiobook & e-book


F stĂĽr for familie. F stĂĽr for snyd. F stĂĽr for fusk. F stĂĽr for fiktion.

"Mange ür senere, og alle voksne mennesker indfanget i hver deres ulykke, kunne ingen af Arthur Friedlands sønner huske, hvis ide det havde vÌret at aflÌgge hypnotisøren et besøg den eftermiddag."

Dette er den første sÌtning i Daniel Kehlmanns roman om tre brødre, der - hver pü deres müde - er sølet ind i hykleri, fusk og falskneri. De har truffet deres livsvalg og tilvÌrelse, da en afgrund übner sig og truer med at sluge dem. Et enkelt fejltrin, en tilsyneladende meningsløs tilfÌldighed, et eneste forkert skridt og noget, der ligner et uklart, spøgelsesagtigt mareridt bliver virkelighed.

Det er sommeren inden, finanskrisen bryder ud. Martin, en overvÌgtig katolsk prÌst, der har mistet troen og en umÌttelig appetit, møder sin halvbror Eric. Dybt forgÌldet og med den ene fod i en fÌngselscelle allerede, har Erik haft uhellige syner, men har ikke fortalt det til nogen. Spøgelsesagtige figurer, nogle gange i skikkelse af børn, advarer ham om en nÌrt forestüende dommedag. Advarslerne er dog ikke til ham, men til hans tvillingebror Ivan; de er identiske tvillinger. En tragedie udfolder sig.

Kehlmanns roman om sandhed, familie og fiktionens forfĂŚrdelige kraft er et uovertruffent vĂŚrk med mange lag, mystisk og skarpt.


Narrator: Jesper Bøllehuus
Duration: