(16)

Falken fra Sparta

audiobook


Conn Iggulden, kendt og elsket for sine bøger om CÌsar og Djengis Khan, er tilbage med en spÌndende fortÌlling om kampen om tronen i oldtidens Persien, om en hÌr mere frygtet end nogen anden og om soldaten og forfatteren Xenofons lange march for at lede grÌkerne ud af riget efter en blodig krig.

En konge bør have mere end Ên søn. Døden kan komme, før man ved af det, og i en südan verden udfordrer en konge büde guder og fjender. Lever den første søn dog lÌnge nok til at blive en voksen mand, er de brødre, som var sü nødvendige i ürene forinden, dem, der kan tage det hele fra ham.

Artaxerxes og Kyros er sønner af kong Dareios, der hersker over Persien. Da den gamle konge dør, trodser tronarvingen Artaxerxes det rüd, han fik af sin far som ung dreng, og lader sin lillebror leve. Inden lÌnge udbryder der krig, og blodet flyder i brødrenes kamp om tronen.

Da støvet har lagt sig efter stridighederne, stür spartanerne, som har kÌmpet for Kyros, tilbage i hjertet af det enorme persiske rige omgivet af fjender, og det bliver op til den unge soldat Xenofon at lede de forhadte spartanere ud af Persien og hjem i sikkerhed i GrÌkenland. Men marchen er lang og farlig ...


Narrator: Esben Hansen
Duration: