(2)

For Milena

audiobook & e-book


De to kvinder Lea og Naja har ikke umiddelbart nogen fÊlles berÞringsflader. Lea passer sit job som sekretÊr i en bank og bruger det meste af sin fritid pÄ at tage sig af sin mildest talt kunstige mor. Naja forsÞger at koncentrere sig om scenografien til sit nÊste teaterstykke, selv om hun fÞler sig mere og mere overbevist om, at hendes mand har tÊnkt sig at gÞre deres to sÞnner fortrÊd.

Efter en nyhedsudsendelse pÄ tv bliver Lea fascineret af den svindelanklagede hjerneforsker Milena Penkowa. Og efterhÄnden som fascinationen udvikler sig til sygelig besÊttelse, kommer de to kvinder alligevel til at have en afgÞrende og dramatisk indvirkning pÄ hinandens tilvÊrelse.

FOR MILENA er en psykologisk uhyggelig fortÊlling om to kvinder, der pÄ hver sin mÄde er ude af balance og hvis liv pÄ forskellig vis langsomt gÄr i oplÞsning.

OM BOGEN

HĂžjaktuel roman fremkalder gys i ĂŠgtesengen ... Assels tager fat uden handsker og bedĂžvelsesmiddel, sĂ„ man ikke aner, om man skal le eller skrige. ... Det er skingrende skĂŠgt – og sygt. - Politiken

Kathrine Assels styrke ligger i beskrivelsen af angste og isolerede sjÊle, som let kan tippe over. ... I »For Milena« indkredser hun rammende ensomhed, fremmedgÞrelse og desperation. Og glimtvist ogsÄ baggrunden for fortvivlelsen. Romanen gÄr frygtlÞst ind dér, hvor personerne er ved at drukne i tvangstanker og spoleret virkelighedsopfattelse og lader alligevel noget stÄ Äbent. - Berlingske Tidende