(6)

Forelsket i verden : En munks opdagelsesrejse ud i verden og ind i sig selv

audiobook & e-book


Som 36-ürig er Yongey Mingyur Rinpoche allerede en verdenskendt tibetansk meditationsmester og den respekterede abbed for tre klostre. Han har rejst jorden rundt for at undervise i meditation og give buddhistiske belÌringer og har siden sin barndom levet en beskyttet tilvÌrelse og nydt stor anseelse. En nat lister han ud af sit kloster uden at sige det til nogen. Han ønsker at følge den Ìldgamle buddhistiske tradition som tiggermunk og vil tilbringe de nÌste fire ür pü gaden som omvandrende munk. Han har sat sig for at udforske de dybeste aspekter af det menneskelige sind uden titler og roller og uden den beskyttelse, som han havde vÌret omfattet af hele livet.

For første gang i sit liv er han alene og overvÌldes af det kaotiske liv pü en indisk togstation - af varmen, stanken og sine snavsede medrejsende. Et helt livs buddhistiske trÌning og praksis har ikke forberedt ham pü de udfordringer, der møder ham pü banegürden om natten. I en usÌdvanlig übenhjertig beretning følger vi ham pü en rejse, der udvikler sig helt anderledes, end han havde forestillet sig. Det er regulÌrt spÌndende, hvordan han klarer sig, og om han klarer den. Da pengene slipper op, og han begynder at tigge mad, bliver han dødssyg af madforgiftning. Han er fuldstÌndig alene, men hans uddannelse og meditationspraksis har forberedt ham pü at møde døden, og nu für han lejlighed til at teste holdbarheden af denne trÌning.

I FORELSKET I VERDEN giver Yongey Mingyur Rinpoche os ikke bare en usÌdvanlig übenhjertig beretning om en buddhistisk mesters indre liv, han videregiver ogsü de meditationspraksisser, der bÌrer ham igennem svÌre udfordringer, og han fortÌller om en nÌrdødsoplevelse og de uvurderlige erfaringer, som den gav ham. Og generelt gennem hele bogen viser han os, hvordan vi kan forvandle vores frygt for døden og møde livet med glÌde.


Narrator: Lars Attermann
Duration: