(0)

Fredrika Bremer. En nordisk kvindes liv og gerning

E-book


Den svenske forfatter Fredrika Bremer har bĂĽde igennem sine talrige vĂŚrker og sin insisteren pĂĽ at leve et frit og begivenhedsrigt liv vĂŚret en drivkraft og et forbillede i kvindekampen i Skandinavien i det 19. ĂĽrhundrede.

Richard Petersens biografi om Fredrika Bremer fortÌller om hendes virke som forfatter og de provokerende og dog suverÌne vÌrker, som hun stod pü mül for. Bogen beskriver hendes mange rejser rundt i Europa, PalÌstina og Nordamerika, hvor hun stiftede bekendtskab med nogle af tidens største tÌnkere og forfattere, samt hendes nyskabende tanker om en form for religion, der kan forene de forskellige grene af kristendommen og samtidig gøre plads til Sokrates, Buddha og andre store tÌnkere, som den traditionelle kristendom ikke havde noget til overs for.

Richard Petersen (1838-1905) var en dansk prÌst, forfatter og historiker, der udgav en lang rÌkke bøger om store skikkelser inden for litteraturens verden, kristendommen og historien. Richard Petersen var grundtvigianer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i hans forfatterskab. Han er sÌrligt kendt for sine biografier om Henrik Steffens, Frederik Barfoed, B.S. Ingemann og Jung-Stilling.